НУ-НС повернув своїх міністрів до роботи з Тимошенко

Про це у суботу під час брифінгу сказав лідер фракції НУ-НС В’ячеслав Кириленко. Він нагадав, що цього тижня міністри від НУ-НС продемонстрували свою політичну позицію, оскільки вони виконували рішення фракції.

"Надалі наші міністри будуть виконувати свої державні обов’язки в штатному режимі, тому що вони відповідальні люди", - сказав Кириленко.

За його словами, цей склад Кабінету міністрів буде працювати до того часу, поки не буде створена нова коаліція, або доти, поки не будуть завершені позачергові парламентські вибори.

"До того моменту всі будуть працювати в уряді", - сказав Кириленко.

Коментуючи заяву заступника лідера фракції БЮТ Андрія Портнова, що у разі бойкотування роботи уряду міністрами НУ-НС, може бути поставлене питання про їхнє звільнення, Кириленко зауважив, що така позиція БЮТ не є новиною.

"Ми до цього готові… тобто я думаю, що бютівці перед відставкою наших міністрів не зупиняться", - сказав лідер фракції НУ-НС.

Як повідомлялося, 3 вересня міністри, призначені за квотою блоку “Наша Україна – Народна самооборона”, у зв’язку з нарадою з президентом не прийшли на першу частину засідання уряду. Пізніше вони з’явилися в Кабмін, але віце-прем`єр-міністр Іван Васюник заявив, що міністри-нашоукраїнці вважають недоцільною участь у засіданні уряду у зв`язку з виходом фракції НУ-НС з коаліції.

Народний союз "Наша Україна" висунула офіційні вимоги до БЮТ щодо відновлення діяльності демократичної коаліції. За словами Кириленка, першою умовою є висловлення спільної для НУ-НС і БЮТ позиції щодо конфлікту на Кавказі, яка передбачає засудження агресії Росії проти суверенної Грузії, безумовне визнання територіальної цілісності Грузії та політичну оцінку участі Чорноморського флоту РФ, який базується на території України, у російсько-грузинському конфлікті.

Другою умовою НСНУ є скасування 8 законів, ухвалених парламентом на початку вересня.

"Ці закони БЮТ повинен спільним з нами, а не з Партією регіонів і комуністами голосуванням скасувати", - сказав Кириленко.

За його словами, якщо ці документи направлені на підпис президенту, то БЮТ має зобов'язатися не долати вето глави держави.

Кириленко також зазначив, що БЮТ має підтвердити свою позицію з цих питань публічно.

"Ми готові сісти за стіл переговорів і взяти участь у засіданні ради коаліції у будь-який час. У такому засіданні мають взяти участь голова ВР і прем'єр-міністр. Таке засідання має відбуватися публічно", - сказав він.

За матеріалами: УНІАН
old_editor, 07.09.2008 01:29



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини