В івано-франківському художньому музеї відкрито персональну виставку картин Івана Марчука

Майстер вдруге представляє тут своє мистецтво. Цього разу маестро живопису відгукнувся на запрошення мистецької агенції «Форумс».

Виставка Івана Марчука відбувається за підтримки міського голови та меценатів і називається просто — «Живопис». У залі музею на майдані Шептицького представлено 48 робіт, — повідомляє IA MALAKAVA.

Довідка: Іван Марчук - народний художник України, шевченківський лауреат, а торік (за британським рейтингом) визнаний одним зі ста геніїв сучасності. Автор понад 4 тис. творів, він вирізняється винятковим працелюбством та оригінальною технікою живопису: замість звичайного мазка він винайшов спосіб нанесення на полотно найтонших цівок кольору, що створює дивовижне світіння й мерехтіння. При цьому рука художника рухається так швидко, що виникає ілюзія прискореної зйомки: за секунду він робить 50-70 штрихів, демонструючи своє вміння в США, за хвилину створив досконалий автопортрет.

Родом з Тернопільщини, Іван Марчук навчався у Львові: в училищі ім.Труша та в інституті прикладного мистецтва. У радянський час творчість художника, що ламав стереотипи, не визнавалася. З 1989 по 1991 рр. він жив і творив в Австралії, Канаді та США. Тепер мешкає і працює у Києві.

old_editor, 05.09.2008 15:56



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини