Івано-Франківській області додатково передадуть 33 одиниці інженерної та автомобільної техніки

Сьогодні, 30 серпня, в рамках робочої поїздки на Прикарпаття Міністр оборони України Юрій Єхануров взяв в Івано-Франківську участь у службовій нараді з керівництвом області, присвяченій проблемним питанням ліквідації наслідків стихійного лиха.

У нараді також взяли участь голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Микола Палійчук та голови районних державних адміністрацій області.

В ході наради губернатор Івано-Франківщини Микола Палійчук подякував Міністру оборони України Юрію Єханурову за ту колосальну роботу, яку виконали військовослужбовці Збройних Сил України під час ліквідації наслідків повені на Прикарпатті, та матеріально-технічну допомогу, яку надало області військове відомство.

Особливі слова подяки від Миколи Палійчука пролунали на адресу військових медиків, які надали кваліфіковану консультативну медичну допомогу понад 9,5 тисячам мешканцям постраждалих районів Івано-Франківщини.

У свою чергу Міністр оборони України Юрій Єхануров відзначив високій рівень взаємодії і співпраці, який налагоджений між місцевими органами влади та військовими.

- Завдяки такому рівню взаємодії було організовано чітку і ритмічну роботу по ліквідації наслідків повені, - підкреслив Юрій Єхануров.

Міністр оборони України також повідомив голову Івано-Франківської обласної державної адміністрації про те, що військовослужбовці частин і з’єднань Збройних Сил України й надалі допомагатимуть органам місцевої влади та населенню у проведенні робіт з очищення від каміння шляхів, розчищення русел річок, утримання наведених мостових переправ та встановлення нових.

- Ми прийняли рішення додатково передати Івано-Франківській області 33 одиниці інженерної та автомобільної техніки, - повідомив Юрій Єхануров.

Він також зазначив, що, фактично, ця нарада є своєрідним підведенням підсумків проведення першого етапу робіт з ліквідації наслідків повені.

- Другий етап триватиме протягом вересня-жовтня, - зазначив Міністр оборони України.

Юрій Єхануров також повідомив керівництво Івано-Франківщини про те, що зараз на виконання доручення Президента України у Міністерстві оборони та Генеральному штабі ЗС України триває активна робота з формування на теренах Західної України інженерного батальйону.

Міністр оборони України також високо оцінив профілактичну роботу, яку провели військові і цивільні медики по недопущенню загострення санітарно-епідеміологічної обстановки у зоні стихійного лиха.

- Те, що не сталося жодного спалаху інфекційних захворювань, постраждалі від повені люди не звернулися по допомогу з тяжкими хворобами – це і є показником надзвичайно ефективної роботи і військових і цивільних медиків, - підкреслив Юрій Єхануров.

Довідка: 17 серпня під час відвідання Верховинського району Івано-Франківській області Президент України Віктор Ющенко та Міністр оборони України Юрій Єхануров передали місцевим органам влади 8 військових автомобільних майстерень, 8 вантажних автомобілів, 8 польових кухонь та 8 автомобільних цистерн на причепах.

Станом на 30 серпня 298 військовослужбовців та 57 одиниць техніки продовжують надавати допомогу у ліквідації наслідків стихійного лиха у 8 районах 5 областей Західної України.

Прес-служба Міністерства оборони України
old_editor, 31.08.2008 03:53



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини