«Сирітський портфелик» і свято для першачків

Сьогодні в івано-франківському кінотеатрі «Люм’єр» для 60 дітей-сиріт відбулось свято першокласника.



Олексію Болотнікову 7 років, його братикові Валентину – 3, а мамі Тамілі – 22. Насправді це тітка, яка взяла під опіку двох племінників, коли її рідну сестру позбавили материнських прав. Нещодавно Таміла вийшла заміж, народила своє дитя, але і до сестриних дітей ставиться дуже добре, хоча з трьома не так легко.

В цьому році Олексій іде до школи. Сьогодні він разом з іншими 60 першокласниками отримає ранець зі шкільним приладдям, куплений завдяки благодійникам. Його вартість– 150 грн., тут є все: від гумки і пенала до правопису і зошитів.

За чотири роки більше 300 дітей отримало такі дарунки. У «Карітасі» кажуть, що вже є постійні жертводавці серед підприємств, банків, просто людей.

Цьогоріч вперше до такої акції долучилася служба у справах дітей та молоді міськвиконкому. Разом сформували групу з дітей насамперед кризових родин. І допомога їм не може обмежуватися лише одноразовим подарунком, – каже керівник по роботі з дітьми та молоддю Благодійного фонду «Карітас» Леся Дорош. «Цього року ми беремо тільки дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які знаходяться під опікою, і дітей, які опинилися у важких життєвих обставинах, тобто з кризових родин. І з січня фонд «Карітас» проводить соціальний супровід цих дітей – маємо під опікою 10 таких сімей. Ми надаємо продукти харчування, засоби масової гігієни, спільно проводили вже літній оздоровчий табір».

Під час сьогоднішнього свята першокласника дітей чекає чимало сюрпризів. Разом з казковими героями смакуватимуть солодощами, подивляться мультфільми, отримають з їхніх рук портфелі.

За даними міської служби у справах дітей та молоді, в Івано-Франківську 60 дітей-сиріт, у майже 150 родичі позбавлені батьківських прав, 72 дітей на повному державному утриманні, — повідомляє кореспондент IA MALAKAVA.
old_editor, 29.08.2008 18:04



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини