Олександр Медведько дав вказівку не допускати бюрократизму при ліквідації наслідків стихійного лиха

«Працювати на ефективність, але не заважати відновлювальним роботам, не допускати бюрократизм», – таку вказівку прокурорам шести постраждалих областей, районів і міст дав генеральний прокурор України Олександр Медведько під час наради в Івано-Франківську.

Як повідомляє журналіст IA MALAKAVA, під особливим прокурорським наглядом повинні бути самовільні забудови, забудови в місцях водних басейнів, нелегальне видобування гравію, самовільні вирубки лісу і діяльність нелегальних пилорам.

За розпорядженням Президента України в усіх шести областях працює комісія з вивчення стану ведення лісового господарства. Прокурори всіх областей звітували про результати додержання вимог законодавства про охорону і захист лісів, у сфері земельних відносин та додержання прав і свобод громадян, постраждалих від стихійного лиха.

На Івано-Франківщині, як доповів прокурор області Микола Гошовський, виявлено факти службових зловживань органами влади при використанні бюджетних коштів, порушено три кримінальні справи за фіктивні акти; за порушення законодавства про надра і водного законодавства порушено дві кримінальні справи проти тих, хто видобував піщано-гравійну суміш; призупинено діяльність 152 пилорам.

За словами Олександра Медведька, важливо не тільки виявляти порушення законів, але й добиватись реальних змін, тобто доводити справи до суду. 5 вересня результати прокурорських перевірок будуть прозвітовані на засіданні РНБО.
old_editor, 29.08.2008 18:10



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини