Мешканці Івано-Франківська не платять за вивіз сміття



Про це сьогодні наголосив мер міста Віктор Анушкевичус. За його словами, у серпні за вивіз ТПВ іванофранківцям було нараховано 300 тисяч гривень, тоді як реальна проплата становить лише 30 тисяч.

Це спричинило фінансову скруту підприємства «АТП 09-28», яке займається вивезенням твердих побутових відходів в Івано-Франківську. Водночас, на підприємстві стався і збіг негативних обставин: вийшла із ладу техніка та занедужали відразу кілька водіїв. Відтак, каже Віктор Анушкевичус, нині у місті не встигають своєчасно вивозити сміття майже на 20 майданчиках. Від мінімальної потреби 12 автомобілів, нині курсує лише 8. Проте, наголошує мер, катастрофи немає.

Вже сьогодні віднайдено шлях погашення заборгованості зарплати на підприємстві та прийнято рішення укласти прямі договори не лише із мешканцями, але й з суб»єктами підприємницької діяльності. Тоді, наголошує міський голова, фінансування єдиного перевізника сміття значно покращиться. Вже на серпневій сесії міський голова має намір пропонувати депутатам міської ради виділити мільйон гривень для того, «…щоб оживити фінансово-господарську діяльність комунальних підприємств міста».

В червні міськвиконком прийняв рішення вивести тариф за вивезення ТПВ із квартплати. Місцева влада переконана, що це дасть можливість коригувати тариф відповідно до збільшення вартості паливно-мастильних матеріалів.
old_editor, 14.08.2008 22:25



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини