Завдання: реальна система захисту від повеней

670 млн.грн. передається Держводгоспу для проведення комплексу робіт по відновленню пошкоджених і по створенню нових гідрозахисних систем. Про це заявив перший віце-прем'єр Олександр Турчинов після наради з питань проектування та будівництва водозахисних об”єктів, яка відбулася в Івано-Франківську. І назвав цю суму безпрецедентною.

70-80% всіх збитків від стихії пов'язані саме з водою. 223 об'єкти потребують невідкладних заходів. Йдеться і про регулювання русел, і про дамби, і про гідротехнічні споруди. Олександр Турчинов наголосив, що „бігом” (тобто наспіх) робити протипаводкові об”єкти не можна.

За словами першого віце-прем'єра, йдеться не просто про підсипку дамб, які розмило, чи ремонт інших водозахисних споруд. „Йдеться про великий обсяг фінансування, жорсткий державний контроль і системну планову роботу, мета якої — побудувати систему, яка реально захистить всі регіони, які щороку потерпають від паводку. Проблема не тільки в тому, що ми мали найбільший за 100 років паводок в історії України, а і в тому, що локальні проблеми в кожному регіоні є щороку”.

Тому уряд ставить завдання, щоб, по-перше, захисні споруди були розраховані на повінь не меншу від теперішньої. З іншого боку, це повинно бути збудовано за новітніми технологіями, зокрема і автоматизована система оповіщення, аналізу і реагування. Водночас О.Турчинов наголосив, що здійснюватиметься контроль за цільовим використанням колосального ресурсу.

old_editor, 14.08.2008 09:16



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини