Першу олімпійську нагороду Україні приніс прикарпатець

Наш земляк Роман Гонтюк здобув бронзову нагороду на Олімпіаді в Пекіні з дзюдо серед чоловіків у ваговій категорії до 81 кг. І це перша олімпійська нагорода української збірної.

Перемігши дзюдоїста з Того Куамі Денаніоха і колумбійця Маріо Вальєса, Роман Гонтюк у чвертьфінальному двобої був сильнішим за британського спортсмена Юана Бартона. Це дозволило йому вийти у півфінал. За результатами поєдинку з чемпіоном Європи німцем Оле Бішофом прикарпатець отримав бронзову нагороду.

24-річний Роман Гонтюк — заслужений майстер спорту України, вихованець Надвірнянської СДЮШОР „Нафтохімік Прикарпаття”, представляє спортивне товариство „Динамо” і „Україна”. Тренер — заслужений тренер України Євген Боднарук.

На Олімпіаді в Афінах чотири року тому Роман Гонтюк був срібним призером. Серед його перемог також такі: бронзовий призер чемпіонату світу 2005 року, переможець Кубків світу 2006 та 2007 років.

А сьогодні, 13 серпня, ми вболіватимемо ще за двох земляків. Гімнастка Дарія Згоба зайняла 7 місце у кваліфікації і вишла у фінал. Плавець Олександр Ісаков виступить у кваліфікації на дистанції 200 метрів на спині.

old_editor, 13.08.2008 13:02



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини