Зникла Леся Ґонґадзе



З початком бойових дій на території Грузії немає вістей від матері загиблого журналіста Георгія Ґонґадзе - Лесі Ґонґадзе.

Про це сьогодні, 11 серпня, у коментарі ЗІКу повідомив депутат Львівської обласної ради від БЮТ Остап Козак.

Зокрема, він наголосив, що ще в кінці червня мати загиблого журналіста Георгія Ґонґадзе - Леся Ґонґадзе поїхала у столицю Грузії - Тбілісі, аби вирішити особисті питання та навідати свою свекруху. Кілька разів вона телефонувала своїм родичам, зокрема рідному брату, який проживає у Львові. З початком бойових дій на території Грузії ніяких вістей від Лесі Ґонґадзе ніхто з родичів та друзів не отримував. Це викликає у них занепокоєння, але до активного пошуку родичі не вдаються.

Як повідомив виданню керівник ЦГЗ ГУ МВСУ у Львівській області Денис Харчук, за місцем проживання Лесі Ґонґадзе, тобто у Галицький райвідділ міліції Львова, ніхто поки не звертався.

Наголосимо, для того, щоб розшукати людину за кордоном, родичі повинні звернутися у міліцію за місцем проживання, а правоохоронці, своєю чергою, подають запит в Міжнародну організацію кримінальної поліції – Інтерпол.

За словами депутата Львівської обласної ради і друга Лесі Ґонґадзе Остапа Козака, він лише через ЗМІ звертається до МЗС України, щоб ті навели контакти з Лесею Ґонґадзе та допомогли їй повернутися на Україну.

Видання зауважує, що зв’язатися з братом Лесі Ґонґадзе, якому завжди відоме місце перебування сестри, не вдалося.

Міністерству закордонних справ України про ситуацію з Лесею Ґонґадзе поки що нічого не відомо. Чиновники пообіцяли з’ясувати, чи зверталася пані Лесі у посольство України в Грузії для того, щоб виїхати з цієї країни.

Нагадаємо, у ніч з 7 на 8 серпня Грузія почала в Південній Осетії воєнну операцію з відновлення конституційного ладу в невизнаній республіці. Це спричинило масштабні воєнні дії, до яких долучилися російські миротворці.

У відповідь 9 серпня президент Росії Дмитро Медведєв проголосив початок воєнної операції щодо Грузії. При цьому російські війська використовують 58 армію із застосуванням авіації, що завдає авіаударів по грузинських містах.

10 серпня Тбілісі передав у МЗС РФ ноту з пропозицією про припинення вогню.

За матерiалами:ЗІК
old_editor, 11.08.2008 23:57



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини