Сільський голова на Івано-Фраківщині хотів «заробити» на повені 250 грн



В одному з районів Івано-Франківської області співробітники управління державної служби боротьби з економічними злочинами перевірили достовірність подання в РДА матеріалів на відшкодування збитків стихії однією із сільськогосподарських фірм. Після проведеного обстеження і обміру плану, засіяних ярою та озимою пшеницею, було встановлено, що фірма явно завищила свої збитки: фактичний розмір відшкодування становить 45 тисяч гривень, а не 600 тисяч, як було заявлено. Про це 11 серпня повідомили в Центрі зв’язків з громадськістю УМВС в області.

Зокрема, насправді на одній ділянці поля знищено не 100% посівів, 35%, на іншій – 60%.

Спільно з фахівцями дорожньої служби у цьому районі працівники міліції провели перевірку достовірності заявлених збитків та законності складення актів на відновлення пошкоджених доріг місцевого значення. Як з’ясовано, в даному місці стихія не торкнулася доріг, а це означає, що виплата 650 тисяч на ремонт автомобільних доріг в зазначених населених пунктах була б незаконною.

В одному з гірських районів Івано-Франківщини працівники міліції під час проведення оперативно-пошукових заходів виявили факт порушення законності і зловживання службовим становищем сільським головою, який за затвердження актів обстеження зруйнованих стихією об’єктів вимагав і отримав 250 гривень. У своєму поясненні сільський війт цього не заперечує, а свої дії мотивує тим, що цю суму мав передати в якості авансу для виготовлення кошторисної документації на проведення відновлювальних робіт. За даним фактом проводиться перевірка.

За матеріалами:ЗІК
old_editor, 11.08.2008 23:39



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини