В Івано-Франківську виконано будівельних робіт на суму 366,9 млн.грн.



Як повідомили в прес-службі Івано-Франківської міськради, за даними Головного управління статистики, на підприємствах Івано-Франківської міської ради спостерігалося зменшення обсягів будівельних робіт порівняно з відповідним періодом попереднього року на 6,8%.

Загалом за січень–липень 2008р. виконано будівельних робіт на суму 366,9 млн.грн. У загальнообласному обсязі робіт їх частка є найвищою і становить майже дві третини.

Зростання обсягів досягнуто підприємствами, які займалися підготовкою будівельних ділянок (на 40,7%) за рахунок розбирання та знесення будівель (земляних робіт) і розвідувального буріння.

Водночас на підприємствах, що займалися будівництвом будівель та споруд, частка яких в загальному обсязі склала 81,8%, спостерігалося зменшення робіт порівняно з відповідним періодом попереднього року на 0,7%. Приросту обсягів досягнуто на загальнобудівельних роботах на 4%, який обумовлений зростанням їх на будівництві місцевих та магістральних трубопроводів, ліній зв’язку та енергопостачання, монтажу та встановленню збірних конструктцій. Однак скорочення обсягів допущено на будівництві доріг, аеродромів та улаштуванні поверхні спортивних споруд.

Суттєво зменшено порівняно з відповідним періодом 2007р. обсяги робіт із установлення інженерного устатковання будівель та споруд (на 32,5%) та завершення будівництва (на 12,6%), що також негативно позначилося на загальних результатах.

Уповільнення своєї ділової активності у поточному році будівельні підприємства пояснюють недостатнім рівнем обсягів замовлень та фінансування виконаних робіт.
old_editor, 14.08.2008 01:40



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини