Галицькій район відбудовуватимуть донеччани

Донецька область взяла на себе зобов'язання по сприянню в будівництві 27 будинків в Глибоцькому районі Чернівецької області і Галицькому районі Івано-Франківської області. Також у постраждалі райони сьогодні відправлена чергова колона гуманітарної допомоги.

Про будівництво будинків йшла мова на нараді голови Донецької облдержадміністрації Володимира Логвиненка з головами міських рад і райдержадміністрацій з питань надання допомоги районам Західній України. Губернатор відзначив, що для Галицького району буде придбано усе інженерне устаткування - «казани, труби, радіатори опалювання, прилади обліку, умивальники, газові плити, вхідні двері, вся столярня і плюс вікна».

«Ціна питання – 882 тисячі гривень. Частину грошей туди перераховано, і Олександр Олексійович Лук’янченко (мер Донецька) взяв на себе турботу про цей район і будівництво цих 20 будинків з пайовою участю. Вони попросили матеріали – цеглу, цемент, арматуру і металопрофіль для покриття крівлі. Ціна питання тут – 2 мільйони 200 тисяч гривень. Я підписав звернення до кожного з вас з вказівкою суми і терміну перерахувань», - сказав губернатор, звертаючись до мерів міст. За його словами, суми, які необхідно перерахувати мерам міст Донецької області, коливаються від 10 до 130 тисяч гривень. Гроші мають бути перераховані протягом 7 діб.

Також сьогодні в постраждалі регіони Донеччина відправила чергову автоколону з допомогою, яка складатиметься з продовольства - зерна, муки і круп. Проводжали машини з вантажем заступники голови облдержадміністрації Кім Берестовий і Олександр Третяк, повідомляє прес-служба ОДА.

Спілкуючись с журналістами, Олександр Третяк зазначив, щоб допомогти сусідам з потерпілих регіонів «відгукнулися майже всі райдержадміністрації, сільгоспвиробники, фермери і низка підприємств. Вони виділили зерно, комбінований корм, борошно, ячмінь, соняшникову олію, макаронні вироби. Небайдужими залишилися і громадяни. Вони надають фінансову допомогу, збирають речі».

Кім Берестовий, сказав: «Ми обговорили ситуацію із головами райдержадміністрацій, із заступником губернатора Чернівецької області, і сформували вантаж виходячи з потреб жителів. Перш за все – це борошно. Воно у зручній упаковці по 10 кілограмів, аби не ускладнювати роботу органів місцевого самоврядування та громадських організацій, що займатимуться розподілом допомоги». Усього ж, сьогодні до Глибоцького району Чернівецької області відправили 16 автомобілів, що доставлять майже 225 тонн продовольства.

Джерело: NGO.DONETSK.UA
old_editor, 14.08.2008 21:38



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини