Групових спалахів інфекційних захворювань у підтоплених регіонах немає

Групових спалахів інфекційних захворювань у підтоплених регіонах немає. За весь період після стихійного лиха було госпіталізовано 330 хворих з інфекційними захворюваннями. З них – 123 дитини. Найпоширенішими інфекційними захворюваннями, виявленими в районах повені, були гостра кишкова інфекція та поодинокі випадки лептоспірозу й дизентерії. Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції заступник Міністра охорони здоров’я України Володимир Юрченко.

Він поінформував, що за час стихійного лиха медичними працівниками оглянуто 483 507 осіб, з яких 87 639 дітей. Зі слів Володимира Юрченка, в підтоплених районах проводиться щоденний моніторинг інфекційної захворюваності. Зокрема, моніторинг якості питної води. Вже проведено 24 046 досліджень питної води, що виявили 4 021 нестандартну пробу.

Заступник Міністра охорони здоров’я розповів, що за допомогою засобів масової інформації в підтоплених районах проводиться санітано-освітня та роз’яснювальна робота серед населеня. За цей час зроблено 952 виступи на радіо, 305 по телебаченню, підготовлено 623 публікацій у пресі, випущено 9 544 листівки.

На сьогодні, сказав Володимир Юрченко, епідемічна ситуація щодо захворюваності на гострі кишкові інфекції та вірусний гепатит А в підтоплених районах стабільна. В Івано-Франківській області реєструються поодинокі випадки захворювання на гастроентероколіти, які не передаються через контакт з іншими людьми. На решті території ускладнень санітарно-гігієнічної та епідемічної ситуацій немає.

Джерело: Урядовий портал
old_editor, 14.08.2008 20:55



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини