„Олімпійський” прапор на Говерлі

Сходження на найвищу вершину Карпат у день відкриття XXIX Олімпійських ігр в Пекіні здійснили представники відділення НОК в Івано-Франківській області, спортсмени, тренери, ветерани спорту, керівники закладів фізкультури і спорту та встановили на Говерлі символічний прапор Національного Олімпійського Комітету України і запалили факел. Є і представники інших областей та спортсмени з Хорватії та Іспанії.

Серед тих, хто підкорив цього дня Говерлу, і учасник зимової Олімпіади 2006 року в Турині Володимир Бощук.

За словами заступника голови відділення НОК України в області, заслуженого тренера України, судді міжнародної категорії з боксу Мирослава Карабіна, це своєрідне благословення збірної України на успішні виступи в Пекіні.

Із 254 українських олімпійців — вісім прикарпатців.

До речі, першими з наших земляків на олімпіаді виступатимуть гімнастка Дарія Згоба та пловець Олександру Ісакову. Це буде у неділю.

Срібний призер минулих олімпійських ігор з дзюдо Роман Гонтюк виступатиме 12 серпня. 13 серпня виступить у запливі на 200 метрів на спині Олександр Ісаков.

Всі інші прикарпатські спортсмени включаться у змагання з наступного тижня.

А начальник управління спорту обласної держадміністрації 17-разовий чемпіон України зі штовхання ядра, учасник трьох Олімпіад Роман Вірастюк та бронзова призерка ХХVII олімпійських ігр у потрійному стрибку Олена Говорова на каналі «Мегаспорт» вестимуть програму «Олімпійський день».

old_editor, 08.08.2008 22:40



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини