«Почесна варта Говерли» потребує допомоги.

Табір «вартових Говерли» розпочав свою роботу ще 2 липня 2008 року, розташувавшись неподалік спортивної бази «Заросляк».

Представники скаутської організації «Пласт» та студентської молоді взяли на себе екологічну місію, зобов’язавшись протягом літа підтримувати порядок на території довкола найвищої в Україні гори, відновлювати туристичні стежки, вказівні знаки.

Заступник Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Ростислав Драпушко та директор департаменту сприяння соціального становлення та розвитку молоді Костянтин Захаренко відвідали табір Почесної варти та ознайомились з умовами перебування молоді та завданнями, які стоять перед активістами.

Найбільше роботи, за словами самих «вартових», займає прибирання території, яка за багато років була засмічена та занедбана.

Незважаючи на те, що «Почесній варті» вже вдалося прибрати значну ділянку підніжжя Говерли, екологічна ситуація потребує залучення значно більших ресурсів.

Тому після відвідання табору Ростислав Драпушко поставив завдання перед обласним управлінням сім’ї та молоді та активом області про можливість доручення до варти інших обласних молодіжних організацій. За результатом наради в Івано-Франківській обласній раді було прийнято рішення провести переговори з молодіжним громадським активом регіону, з тим, щоб до кінця літа «Почесна варта Говерли» отримала підкріплення десятками молодих людей.

Нагадаємо, ініціатива «Почесної варти Говерли» виникла за ініціативи Національної скаутської організації «Пласт». І була підтримана Президентом України Віктором Ющенком та Міністерством України у справах сім’ї, молоді та спорту.

Джерело: Молодіжна правда
old_editor, 17.07.2008 20:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини