Літній табір у Яремче відвідала Віталіна Ющенко

450 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з 15 сирітських закладів стали учасниками всеукраїнської акції «Літній табір-2008» в Яремче. Двотижневе таборування в Карпатах — це оздоровлення, туристичні походи, різноманітні майстерні. З дітьми займаються українські і канадські волонтери.

Організаторами двотижневого таборування є Міжнародний благодійний фонд «Нове покоління» (українська сторона) і Канадський благодійний фонд «Дітям Чорнобиля».

Перший літній табір зібрав у 1996 році 110 дітей з 5 шкіл-інтернатів. Змінена традиційна в попередні роки адреса: не Ворохта, а Яремче, оздоровчі центри «Скелі Довбуша» і «Зірка». Тут для дітей комфортніші умови.

«Місяць за місяцем швидко крокує — Нове Покоління майбутнє будує» — таким є гасло цьогорічного табору, який проводять 60 волонтерів з Канади і України. А тема — «12 місяців»: знайомство з кожним місяцем року, які релігійні і державні свята, хто з видатних людей народився і якими визначними подіями особливий кожний місяць. Це дозволить дітям розширити світогляд, більше дізнатись про народні звичаї і обряди.

У таборі працюють майстерні «Здорове Я», «Бойовий гопак», «Флористика», «Писанкарство», «Психологічне Я», «Бісер», «Співаймо разом» та інші. Можна працювати за комп’ютером чи вчитися шиттю на швейній машинці. А можна і отримати корисну інформацію про ризики роботи за кордоном. Були екскурсії карпатськими вершинами і визначними місцями краю. Просвітницько-краєзнавча і еколого-відпочинкова програма широка. А засадничими основами табору є поєднання трьох чинників: оздоровлення, відпочинок, навчання.

У попередні роки такі табори відвідували Президент України Віктор Ющенко і його дружина та діти. Очікують високих гостей і цьогоріч. За інформацією журналіста IA MALAKAVA, вчора табір відвідала Віталіна Ющенко.

20 липня завершить роботу «Літній табір-2008», чотирнадцятий за рахунком. І вже три роки організовується зимовий табір «Різдво в Карпатах».
old_editor, 16.07.2008 14:07



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини