Протягом літа Говерлу охоронятиме почесна варта

За ініціативи українських пластунів та Мінсім’їмолодспорту, яка була підтримана Президентом України Віктором Ющенком, молодіжні громадські організації вартуватимуть гору Говерла.

Про це заявив заступник Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Ростислав Драпушко.

Протягом липня молодіжні дружини житимуть у наметовому містечку біля гори Говерла та робитимуть для найвищої гори України добру справу. «До завдань почесної варти входить екологічний захист та очищення екосистеми гори, охорона місцевої фауни від браконьєрів тощо,» – зазначив Ростислав Драпушко.

Члени почесної варти ставлять перед собою такі завдання: впровадження поняття «доброго діла» для своєї держави на прикладі Говерли; здруження молодих людей із різних регіонів України; облаштування стежок, котрі ведуть на гору (будування лавок, вказівників, оновлення туристичного маркування); надання учасникам основ знань поводження серед природи, першої медичної допомоги, картографії та орієнтування у гірській місцевості тощо.

Стрижневою організацією почесної варти стала Національна скаутська організація України «Пласт», до 4 представників якої під час кожної зміни приєднуватимуться члени різних громадських організацій з усіх регіонів України. Всього ж буде проведено 9 змін по 20 осіб в кожній.

Ростислав Драпушко наголосив, що Мінсім’ямолодьспорт вважає цю ініціативу корисною, як для патріотичного виховання молоді, налагодження тісних дружніх зв’язків між молодими людьми з різних куточків України, так і безпосередньо для екологічного стану Говерли.

Перша дружина почне вартувати вже 2 липня. Місце розташування табору почесної варти Говерли неподалік туристичної бази «Заросляк».

Джерело: Молодіжна правда
old_editor, 04.07.2008 14:03



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини