З Ющенком на Говерлі були голови РДА Сумщини, Балога, Богатирьова та баба Параска. Ахметов від сходження відмовився

Сьогодні, 18 липня, Президент України Віктор Ющенко піднявся на найвищу точку українських Карпат — Говерлу. Разом із ним на гору піднялося близько тисячі осіб, 800 серед яких — представники делегацій з різних регіонів. Найбільша делегація була з рідної області Президента — Сумщини. На Говерлу з Віктором Ющенком піднялися всі голови райдержадміністрацій Сумської області.

Також Віктора Ющенка супроводжували керівник Секретаріату Президента Віктор Балога, секретар РНБО Раїса Богатирьова, міністр у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко, міністр з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від Чорнобильської катастрофи Володимир Шандра та баба Параска.

Рінат Ахметов в останню мить відмовився від участі у сходженні на Говерлу разом з Президентом України Віктором Ющенком. Хоча його присутність була запланована Секретаріатом Президента. Про це пишуть у своєму щоденнику журналісти «України молодої».

Віктор Ющенко на вершині Говерли відкрив скульптурну композицію «Тризуб», яка висотою майже три метри, і мармурову стелу, в яку закладено капсули із землею з усіх регіонів України, взяту з місць звитяг українського духу і зброї.

Однак через сильний вітер не вдалося до кінця підняти на Говерлі Державний прапор України розміром 6 на 4 метри, який виготовили у Луганську з непромокаючої тканини. Потім священики освятили державні символи.

Встановлені на Говерлі українські символи матимуть статус пам'ятки державного значення.

Віктор Ющенко традиційно щороку здійснює сходження на Карпатські гори. На рахунку Глави держави уже понад 35 сходжень.
old_editor, 18.07.2008 23:51



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини