Президент готовий піднятися на Говерлу навіть у бурю й ураган

Сходження на гору Говерла Президента України Віктора Ющенка, яке призначене на 18 липня, відбудеться за любої погоди.



Про це, як передає кореспондент ForUm’у, заявила прес-секретар Президента Ірина Ванникова на брифінгу в четвер у Києві.

«Перебуваючи у прекрасній фізичній формі, Президент України наполягає на тому, що сходження на Говерлу відбудеться за любої погоди», — сказала Ванникова.

Вона нагадала, що на вершині Говерли буде піднято Державний Прапор України і відкрито скульптурну композицію «Тризуб». За словами Ванникової, будуть зариті капсули із землею, привезені з усіх регіонів України.

«Президент переконаний, що ця акція має об'єднати всі українські землі. Ми єдині у прагненні побудувати могутню сучасну економіку, відродити свою історичну пам'ять, свою національну ідентичність, затвердити українську мову як єдину державну і загальнонаціональну», — підкреслила прес-секретар.

Як раніше писав ForUm у сходженні на Говерлу 18 липня візьмуть участь 80-90 представників громадської організації НСНУ із Івано-Франківської області, а також делегації з інших областей.

В.о. глави виконкому НСНУ Івано-Франківської області Володимир Олійник також заявив, що з метою уникнення повтору подій 2005 року, була проаналізована погодна ситуація.

Нагадаємо, у 2005 році сходження на Говерлу обернулося трагедією: щоб побачити Ющенка, який здійснював щорічне сходження, приїхало понад 10 тисяч туристів зі всієї України.

Несподіванкою стали гроза, град і сильний вітер, які застали людей просто на вершині Говерли. Від удару блискавки потерпів 24-річний житель Коломийського району Івано-Франківської області. Ще один грозовий розряд уцілив у жителя Закарпаття 1958 року народження. Чоловік загинув на місці, а його син у шоковому стані був госпіталізований. Через серцеву недостатність на Говерлі помер житель Чернівецької області 1962 року народження. Сам Віктор Ющенко того дня був доставлений на вершину на вертольоті. Після трагедії Глава держави закликав сходити на гору тільки фізично підготовлених людей.
old_editor, 17.07.2008 20:08



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини