На Івано-Франківщині міліціонери охороняють листонош



У кількох районах Прикарпаття компенсаційні виплати громадянам, чиє житло і майно постраждали внаслідок повені, здійснюються через поштові відділення. Таке рішення мотивоване тим, що значна кількість постраждалих є людьми літнього віку і вони не мають можливості чи сил діставатися до філії ощадбанку. Тим паче вони звикли до того, що пенсії їм доставляють листоноші.

Ці ж листоноші відтепер мають додатковий тягар – доставляти громадянам компенсаційні виплати. У зв’язку з тим, що вони отримують на руки значні суми грошей, міліція краю вживає додаткових заходів щодо забезпечення особистої безпеки листонош і недоторканості готівкових коштів.

Зазвичай поштовики заздалегідь повідомляють райвідділи міліції про те, скільки листонош і в яких населених пунктах будуть здійснювати доставку компенсаційних виплат і пенсій, відтак кожна з них отримує озброєного супроводжувача.

Керівництво УМВС в області такі заходи вважає доцільними і виправданими. Крім того, співробітники ВДСО взяли під цілодобову охорону філії ощадбанку, через які здійснюються виплати. Адже головне завдання органів влади натепер – у найстисліші строки дати можливість постраждалим громадянам отримати кошти для ремонту своїх садиб. З цією метою правоохоронці створили сприятливі умови для людей, які внаслідок повені втратили паспорти.

Василь Гультайчук, ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
old_editor, 06.08.2008 23:01



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини