На Прикарпатті затоплено понад 6,5 тис. криниць

Внаслідок стихії в області було затоплено 15 водозаборів, понад 6,5 тисяч криниць, у воду змито велику кількість надвірних туалетів, індивідуальних господарських будівель, тваринницьких ферм, у воді знаходиться чимало загиблих тварин і домашньої птиці, є інформація про затоплення кількох кладовищ і скотомогильників.

Працівники санепідслужби області тримають на контролі якість води, постійно проводиться її моніторинг – близько 100 замірів в контрольних точках водозабору по районах. Кажуть: вода погана, замулена, не дуже добра за хімічним складом, але більш- менш показники в нормі, збудників хвороби наразі нема. Медики побоюються спалахів черевного тифу, дизентерії, сальмонельозу, вірусного гепатиту А.

Тому для попередження виникнення захворювань радять людям користуватися тільки кип'яченою водою і для приготування страв, і для миття рук та посуду, де немає можливості кип'ятити - використовувати бутильовану воду. Особливо наполягають у цей період обмежити контакт дітей з водою, не дозволяти їм купатися та бігати по воді. Вона зараз дуже забруднена і небезпечна для їх здоров'я.

На здійснення санітарно-епідеміологічних заходів в області виділяється 80 тис. грн.
old_editor, 01.08.2008 13:27



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини