На Соловках вшановуватиму пам’ять жертв терору

З 5 по 8 серпня в Російській Федерації проходитимуть заходи, приурочені 70-м роковинам Великого терору 1937-1938 років. Відбуватимуться вони в урочищі Сандармох та на Соловецьких островах. У складі делегації двоє прикарпатців: голова обласної організації партії «Пора» Руслан Коцаба та головний редактор обласного радіо Володимир Безгачнюк.

В неділю делегація в Санкт-Петербурзі мала зустріч з Генеральним консулом України М. Рудьком, а ввечері виїхала до Петрозаводська. Тут відбудеться зустріч з Карельським громадським товариством української культури «Калина».

5 серпня проходитиме церемонія вшанування пам»яті жертв політичних репресій на меморіальному цвинтарі урочища Сандармох біля пам»ятника «Люди, не убивайте друг друга», панахида біля пам»ятника Козацького Хреста «Убієнним синам України».

7-8 серпня Дні пам'яті проходитимуть на Соловецьких островах: траурний мітинг, покладання квітів, панахида біля Соловецького каменя, панахида по гетьману Петру Калнишевському, акція «Свіча пам»яті», меморіальні заходи біля Поклінного хреста на Секірній горі (колишній чоловічий штрафний ізолятор для політв'язнів).

old_editor, 04.08.2008 15:52



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини