На Прикарпатті стартує соціальний проект «Люди для людей»

«Люди для людей» (ЛДЛ) – соціальний проект, що стартуватиме на Прикарпатті. Учасниками проекту є центральна клінічна лікарня міста, управління праці та соціального захисту населення, благодійні організації нашого міста.

3 500 лікарень зі Швейцарії, Австрії та Німеччини матимуть можливість долучитися з допомогою до потребуючих Прикарпаття.



Пан Райнхард Зігл, засновник веб-бізнес клубу «IFRASTUDIO» та голова БХФ «Солідарність» розробили план дій про створення соціального проекту ЛДЛ. Державні та недержані організації об’єдналися, щоби вкупі реалізувати задум, де кожен потребуючий матиме можливість звернутися за допомогою. А відносно того, чи відгукнуться закордоні меценати на прохання пан Райнхард Зігл не сумнівається, бо впевнений, іноземці хочуть допомогти, але не знають як.

Першим кроком по реалізації задуму було проведення круглого столу. Його учасники виокремили пріоритети, що є на сьогодні нагальними, а саме медична допомога та опіка над дітьми. Програма співпраці створена по принципу Інтернет-магазину все відбуватиметься в режимі on-lain, з одної сторони надсилають інформацію про допомогу, а зі сторони пропонують її.

Завдання надзвичайно кропітке та індивідуальне. Але, як то кажуть, гра вартує свічок, бо реально отримати допомогу можна, головне налагодити контакти та місця збору інформації.

Про активну роботу, що проводитиметься в медичних закладах міста відрапортував Володимир Вовчук, заступник головного лікаря центральної клінічної лікарні №1: «Дільничні лікарі в поліклініках будуть повідомлені про зміст проекту та формуватимуть заявки про потреби людей, даватимуть нам, а вже на місці адміністратор сайту буде вводити заявку в програму. Сподіваємось на конкретну допомогу для хворих та, по можливості, на лікарняне обладнання, консультацію чи лікування». Щодо співпраці з закордонними меценатами, майже усі учасники проекту мають досвід роботи.

Починатимуть проект з речей, що є необхідними та дуже конкретними, до прикладу: візки для інвалідів, слухові апарати чи милиці. А потім прийматимуть заявки від усіх потребуючих. Щодо можливих зловживань розробники сайту кажуть, що програма фільтруватиме осіб, які заявлятимуть про допомогу двічі та при повторному зверненні даватиме застереження.

Остаточно програму, згідно якої працюватиме проект ЛДЛ планують запустити впродовж місяця.
old_editor, 24.07.2008 16:29



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини