Музеям Прикарпаття бракує фінансів і реклами, але їх все одно відвідують

Днями у Івано-Франківську завершився черговий етап культурного проекту «Музейне коло Прикарпаття», що реалізується Регіональним туристично-інформаційним центром за підтримки Програми МАТРА КАП Посольства Королівства Нідерландів в Україні.

В цей проміжок часу спеціалісти здійснили аналіз анкет дослідження, які заповнили музейні структури краю. У дослідженні взяли участь 58 музейних установ із 12 районів та 12 міст Івано-Франківської області.

Загалом, в опитаних 58 музеях Івано-Франківської області зберігається майже 295 тис. експонатів. Щорічно музеї відвідують понад 300 тис. осіб, причому середня кількість відвідувачів в 51,7% опитаних музеїв у рік складає до 1 тисячі осіб; 13,8% музеїв відвідує від 1001 до 2500 осіб в рік; 10,3% - від 2501 до 5000 осіб; 6,9% - від 5001 до 10000 осіб, тільки в 3,4% опитаних музеїв кількість відвідувачів становить від 10001 до 100000 осіб.

Позитивною тенденцію в розвитку музеїв Прикарпаття є те, що за останні 5 років кількість відвідувачів зросла, про що відмітили 60,3% респондентів, у 27,6% музеїв – кількість відвідувачів не змінилась та 12,1% - не відповіли на це запитання.

Основними проблемами музейних установ є незадовільне їх фінансування та матеріально-технічне забезпечення, брак площ та відсутність відповідних приміщень; недостатній взаємозв'язок між закладами, відсутність активної рекламно-інформативної політики для музеїв.

Детальніша інформація про стан музейної галузі Прикарпаття вже незабаром стане відома завдяки друкованому варіанту аналітичного звіту, що випустить Регіональний туристично-інформаційний центр, а також буде розміщена на Інтернет-сторінці www.tourism-carpathian.com.ua.



Довідка: Метою проекту «Музейне коло Прикарпаття» є формування сприятливого середовища для розвитку та популяризації музеїв Прикарпаття. Адже відпочинок на Івано-Франківщині стає дедалі популярнішим серед українських та іноземних туристів. Одним із визначальних факторів, що впливають на рішення гостей приїхати до регіону, є самобутня культура та багата історична спадщина. Важливе місце належить музеям. Поєднуючи містками історичної пам’яті невичерпні знання і духовні багатства, довершені зразки матеріальної культури, музейні експонати надзвичайно дієво впливають на формування особистості, долучають громадян до надбань національної та світової історико-культурної спадщини.

Детальніше про проект можна дізнатися у РТІЦ за адресою:

вул. Галицька, 4а.

тел. 50-24-74
old_editor, 23.07.2008 00:03



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини