Ліквідовано ще один міжнародний канал надходження на Прикарпаття наркотиків

3 липня оперативники УМВС України в Івано-Франківській області виявили і ліквідували вже шостий в цьому році міжнародний канал надходження на Прикарпаття наркотиків.

Цього разу у взаємодії зі співробітниками УСБУ міліціонери затримали 35-річного уродженця Калуського району. За словами начальника ВБНОН УМВС в області Романа Чекмарьова, за скоєння наркозлочинів спіймано особу, яка тривалий час проживає в Іспанії і незабаром мала отримати статус підданого цього королівства. Утім, вже вочевидь, що Іспанії не судилося дочекатися свого нового громадянина. Чоловік ненадовго прибув на батьківщину погостювати в родичів, однак його відпустка може затягнутися на термін від трьох до восьми років. Причому не серед родичів, а в умовах позбавлення волі. Саме так кримінальний кодекс України кваліфікує рід занять, до якого вдався український «іспанець».

Правоохоронці відстежили і задокументували, як чоловік вирішив удома підзаробити шляхом продажу наркотичної речовини - гашиш. З’ясовано, що наркотики він нелегально провіз з-за кордону. Враховуючи наявну про це інформацію, міліція сповна використала можливості методів оперативної роботи, наданих їй законодавством. Таким чином були задокументовані усі епізоди злочинної діяльності фігуранта, а, власне, наркотична речовина вагою 70 грамів після відповідного дослідження стане речовим доказом. Крім того, у прибульця з Іспанії вилучено понад 6 тисяч гривень, здобутих ним саме від реалізації гашишу на так званому чорному ринку наркотиків.

Василь Гультайчук

ЦЗГ УМВС в Івано-Франківській області
old_editor, 07.07.2008 00:20



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини