Перша спроба порозумітися довкола котельні

Івано-Франківська мерія відреагувала на звернення ВАТ «Прикарпаттяобленерго» щодо створення робочої групи для вирішення питань, які пов’язані з експлуатацією котельні на вулиці Індустріальній, 34.

Нагадаємо, що відповідно до судових рішень 2002 року, які набрали законної сили, згаданий об’єкт у травні 2008 року було примусово повернено у власність ВАТ «Прикарпаттяобленерго». Тож головне питання, яке енергетики пропонували обговорити на засіданні робочої групи, мало стосуватись підготовки котельні до опалювального сезону. Натомість необґрунтована позиція муніципальної влади гальмує процес такої підготовки, оскільки блокує виконання будь-яких робіт і всі питання розглядає у площині конфлікту.

Засідання робочої групи під головуванням О.Дерев’янка відбулося за участю представників управління житлово-комунального господарства обласного центру, ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго», депутатського корпусу і, звичайно, нового власника – ВАТ «Прикарпаттяобленерго». Голова правління ВАТ Олександр Бубен настоював на тому, щоб розділити два блоки питань. Перший з них становлять питання, що потребують термінового вирішення. Стосуються вони забезпечення вчасного початку та безаварійного перебігу опалювального сезону. Це і організація роботи інвентаризаційної комісії, і проведення гідравлічних випробувань та ремонтних робіт, уточнення бази споживачів теплової енергії тощо. Без передачі таких даних колишнім власником котельні новий власник – Дочірнє підприємство ВАТ «Прикарпаттяобленерго» «Станіславська теплоенергетична компанія» не може отримати ліцензії на відповідний вид діяльності. Інші питання містять взаємні матеріальні вимоги. На думку Олександра Бубена, їх слід ґрунтовно вивчити. «Для розгляду усіх суперечностей можна було б створити спеціальну комісію за участю депутатського корпусу, ВАТ, теплокомуненерго тощо», - висловлює пропозицію Олександр Олександрович.

Тим часом перше засідання робочої групи не дозволило знайти шляхів вирішення майнових зобов’язань. Однак зустріч усіх зацікавлених сторін дала можливість кожному озвучити свою позицію. Учасники наради погодились, що затягування із конструктивним рішенням ставить під загрозу початок опалювального сезону. І хоча наразі не прийнято жодних рішень, Олександр Бубен вважає, що споживачам теплоенергії не варто хвилюватися. Незважаючи на перешкоди, енергетики вчасно подадуть тепло та гарячу воду в оселі своїх споживачів.
old_editor, 02.07.2008 15:54



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини