"Станіславський Некрополь" хочуть створити в Івано-Франківську

Краєзнавці Івано-Франківська мають намір змінити статус "Меморіального скверу". "Івано-Франківська туристсько-краєзнавча спілка" спільно з краєзнавчим об’єднанням "Наше місто" прийняла звернення до обласної влади, в якому відзначено, що "…сквер, колись міський цвинтар, продовжує руйнуватися, втрачає ознаки меморіальності і стрімко набуває статусу відпочинково-розважальної зони".

З метою відновлення історичної справедливості, ініціатори просять обласну владу надати Меморіальному скверу статусу охоронної зони (об’єкт культурної та історичної спадщини). Далі краєзнавці мають намір підготувати необхідні матеріали до Кабміну для створення на базі Комунального підприємства "Меморіальний сквер" історико-меморіального заповідника "Станіславський Некрополь".

Як повідомив ZAXID.NET голова Спілки Володимир Устинський, краєзнавці міста хочуть відновити поховання у Сквері видатних людей краю та області. Але про це, за його словами, потрібно ще запитати громадськість.

Вже 3 липня проблеми Скверу будуть підняті на спільному засіданні на тему: "Меморіальний сквер: вчора, сьогодні, завтра".

Довiдка: Сквер був створений у 1782 році на місці колишнього міського кладовища. Тут похоронені більше десяти тисяч видатних людей краю.
old_editor, 02.07.2008 04:03



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини