"Івано-Франківськводоекотехпром" має намір залучити 10 млн дол. для будівництва лінії по переробці осаду стічних вод

Комунальне підприємство "Івано-Франківськводоекотехпром" має намір залучити 10 млн дол. для будівництва лінії по переробці осаду стічних вод із використанням біогазу для енергетичних потреб підприємства.

Про це повідомив у своєму виступі на інвестиційному форумі директор комунального підприємства Микола Саєвич. За інформацією, на станції аерації, яка займається переробкою та очищенням стічних вод із каналізаційної системи Івано-Франківська, в с. Ямниці Тисменицького району нагромадилося 180 тис. т мулу, які загрожують екологічній безпеці навколишніх сіл.

Тому підприємство розробило проект технологічної схеми з переробки мулу, у процесі якої передбачається утворення 9640 куб. м біогазу на добу. Спалювати біогаз передбачають у 2 газогенераторах потужністю 360 кВт.год.

Вироблену електричну енергію 720 кВт.год., а це близько 80% від сьогоднішніх потреб підприємства у електроенергії, "Івано-Франківськводоекотехпром" використовуватиме для виробничої діяльності.

Після переробки мул будуть використовувати як органічне добриво.

Потужність станції аерації – 145 тис. куб. м/добу.

Для реалізації проекту "Івано-Франківськводоекотехпром" спрямує 6,4 млн дол. кредиту Світового банку, ще 3,6 млн дол. планує залучити за рахунок інших джерел фінансування.

"Івано-Франківськводоекотехпром" - монополіст на ринку надання послуг населенню Івано-Франківська з водопостачання та водовідведення.

Як повідомлялося раніше, Міністерство житлово-комунального господарства домовилося із Світовим банком про виділення 150 млн дол. на модернізацію системи водопостачання. В тому числі "Івано-Франківськводоекотехпром" отримає 7,17 млн дол. на модернізацію системи водопостачання Івано-Франківська.

Джерело: РБК-Україна
old_editor, 23.06.2008 15:56



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини