Микола Палійчук супроводжує Віктора Ющенка в поїздці до Португалії

Як повідомляє прес-служба Президента України, Віктор Ющенко разом з дружиною пані Катериною Ющенко відбув з офіційним візитом до Республіки Португалія.

Планується, що в ході візиту відбудуться зустрічі Віктора Ющенка з керівництвом країни – Президентом Анібалом Каваку Сілвою, Прем'єр-міністром Жозе Сократешем, Головою Асамблеї (парламенту) Жайме Гамою та представниками політичних партій.

Під час переговорів на найвищому рівні сторони планують обговорити питання двосторонньої співпраці у політичній, торговельно-економічній, військово-технічній та гуманітарній сферах. Окремо йтиметься про подальшу підтримку з боку Португалії європейської та євроатлантичної інтеграції України, створення сприятливого підґрунтя для офіційного визнання Республікою Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу, активізацію діяльності для посилення соціального захисту українців у Португалії.

У рамках візиту планується підписання двосторонніх документів: Дорожньої карти українсько-португальських відносин на 2008-2010 роки; Угоди про військове співробітництво; Угоди про повітряне сполучення та Угоди щодо боротьби зі злочинністю.

Під час візиту заплановано також зустріч Президента України з дипломатами та представниками української громади в Муніципалітеті Лісабона та участь Глави держави в економічному семінарі в Асоціації промисловців Португалії. Окрім того, у районі Шабрегаш Лісабона В.Ющенко візьме участь у церемонії відкриття вулиці України.

У поїздці Главу держави супроводжують: Міністр оборони України Юрій Єхануров, Міністр освіти і науки Іван Вакарчук, Міністр культури і туризму Василь Вовкун, голова Ради міністрів Автономної Республіки Крим Віктор Плакіда, заступник міністра економіки Наталя Бойцун, заступник міністра транспорта та зв'язку Олександр Давидов, голова Вінницької обласної адміністрації Олександр Домбровський, голова Чернівецької ОДА Володимир Куліш, голова Івано-Франківської ОДА Микола Палійчук, заступник голови Секретаріату Президента Олександр Чалий.
old_editor, 23.06.2008 14:06



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини