Вперше в Івано-Франіквську турнір з бального танцю відбувся на професійному паркеті

Вперше в Івано-Франіквську турнір з естрадно-бального танцю, участь в якому взяли 50 танцювальних клубів з цілої України, відбувся на професійному паркеті. Досі усі танцювальні турніри проводили на сцені драмтеатру чи муніципального центру дозвілля, а це, скаржилися організатори, аж ніяк не відповідало європейським вимогам. І не дозволяло проводити в місті міжнародні турніри з бального танцю.

Площа 250 квадратних метрів, вартість - 20 тисяч гривень. Івано-Франківськ віддтепер має спеціальний паркет для спортивних та бальних танців, який відповідає європейським вимогам. Організатори турніру придбали його за власний кошт. Клали паркет самі танцюристи. Оцінили новий паркет близько півсотні танцювальних колективів з цілої України. Марія та Андрій в парі танцюють вже 6 років. Кажуть, окрім костюмів, які хоч і обходяться танцюристам недешево, але є дуже важливими в програмі, необхідно також аби сцена відповідала європейським стандартам.

Протягом усіх змагань на новому паркеті відтанцювали понад 500 танців. Учасники кажуть, що здебільшого оцінка суддів суб'єктивна. Самі ж оцінювачі запевняють, що судять за відповідною системою, яка суб'єктивне враження переводить в об'єктивне рішення. Однак зазначають, що пари фізично не готові до довготривалих виступів, а це 5 танців за одне коло. Наразі змагання тривають. Завдання організаторів - знайти приміщення, де можна було б проводити міжнародні турніри з бального танцю. Оскільки місце де зараз поклали паркет - орендоване. І в будь- який момент танцюристів можуть звідти попросити.

Вероніка Шиманська

ТРК "3 студія"
old_editor, 20.05.2008 14:49



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини