У Івано-Франківській міській раді 6 нових депутатів

6 нових депутатів від фракції БЮТ та "Наша Україна" присягнули на вірність громаді нині у сесійній залі Івано-Франківської міськради. Щоправда, процедура офіційної реєстрації відбувалася нетрадиційно - без міського голови Віктора Анушкевичуса.

Вперше за історію 5 каденції міської ради депутати самостійно призначили дату пленарного засідання 27 сесії Івано-Франківської міськради - 19 травня. Про свій намір депкорпус повідомив офіційним зверненням до міського голови, - каже секретар міськради Василь Бойчук. Натомість Анушкевичус призначив іншу дату - 23 травня. Однак депутати не стали чекати і нині близько 11 зібралися на засідання. В залі зареєструвалося більше 2/3 усього корпусу, а також 6 нових міських обранців, яких нещодавно легалізувала територіально-виборча комісія. Представники фракції УНП та блоку "За Віктора Анушкевичуса" - не прийшли. Щоправда у залі активно дискутували Михайло Коник і Богдан Чупірчук, хоча й не реєструвалися. Відтак лідери депутатської більшості вдруге запросили головуючого вести засідання. Анушкевичус прийшов - однак, назвав ці дії нелигітимними. Відтак депутати одноголосно проголосували за нового головуючого - секретаря міськради Василя Бойчука, а також обрали представників для ведення протоколу. Ними стали Володимир Чуприна та Володимир Олійник.

Представник ТВК оприлюднив з трибуни останнє рішення ТВК про реєстрацію 6 депутатів. Відтак відбулася офіційна їх присяга. Першим на вірність присягнув депутат попереднього скликання Ярослав Блаженко. На цьому пленарне засідання завершилося і депутати оголосили перерву. На думку лідера фракції "Нашої України" Михайла Івасютина - є привід для святкування. Продовження сесії депутати призначили на завтра. Натомість міський голова Віктор Анушкевичус переконаний, що такі дії незаконні і будуть оскаржені у суді.

Оксанa Дудій,

інформ.служба ТРК «ВЕЖА»
old_editor, 19.05.2008 20:21



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини