У столиці Сербії розпочинається Євробачення-2008

Сьогодні у Белграді стартує 52-й пісенний конкурс Євробачення 2008. Цього разу столиця Сербії прийме 43 країни-учасниці, пише газета 15 хвилин

Для нинішнього конкурсу комітет Європейської Спілки Мовлення затвердив новий формат: замість одного півфіналу будуть два. А ряди автоматичних фіналістів суттєво порідішали.

Відтепер гарантований квиток у фінал мають лише минулорічна країна-переможниця – Сербія і країни-засновники конкурсу: Франція, Іспанія, Німеччина і Великобританія. Раніше таке право мали країни, чиї голоси посіли перші 12 місць на минулорічному конкурсі.

Перший день Євробачення покаже представників 19 країн: Росія, Чорногорія, Фінляндія, Греція, Ірландія, Ізраїль, Польща, Боснія і Герцеговина, Естонія, Голландія, Румунія, Молдавія, Словенія, Норвегія, Андорра, Вірменія, Бельгія, а також дебютанти конкурсу - Сан-Марино й Азербайджан.

За оцінками букмекерів, Діма Білан, який їде на конкурс вдруге, є одним із фаворитів пісенного змагання. У номері співака на пісню Believe me задіяні скрипаль Едвін Мортон, який гратиме на скрипці Страдіварі та фігурист – олімпійський чемпіон Євген Плющенко. У 2006 році Білан посів друге місце на конкурсі, що пройшов у Афінах.

Найбільш незвичайним представником першого півфіналу буде Ірландія зі своєю лялькою – індиком на ім'я Дастін.

Ані Лорак, яка представляє на Євробаченні Україну, виступить 22 травня у другому півфіналі. Вона під номером 4-м виконає пісню Shady Lady, музику до якої написав Філіп Кіркоров.

Також у другому півфіналі виступатимуть Хорватія, Данія, Болгарія, Португалія, Швейцарія, Македонія, Ісландія, Кіпр, Латвія, Білорусь, Угорщина, Албанія, Швеція, Туреччина, Литва, Грузія, Чехія і Мальта.

Фінальна частина конкурсу відбудеться 24 травня.

Новинар
old_editor, 20.05.2008 13:54



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини