Івано-франківці стовідсотково відшкодовують послуги теплопостачання

Лише у кількох регіонах України населення відшкодовує 100 відсотків вартості послуг ЖКГ. Про це повідомив міністр з питань ЖКГ Олексій Кучеренко у Києві на селекторній нараді з керівниками регіональних підприємств галузі та представниками місцевих органів влади.

Він зазначив, що станом на 1 травня 2008 року з 27 регіонів України 100-відсоткове відшкодування населенням послуг ЖКГ досягнуто: на послуги водопостачання - у Дніпропетровську; водовідведення - у Сімферополі, Житомирі, Запоріжжі, Білій Церкві, Тернополі, Черкасах; теплопостачання - у Дніпропетровську, Ужгороді, Запоріжжі, Івано-Франківську, Кіровограді, Миколаєві, Полтаві, Рівному, Харкові, Херсоні, Хмельницькому, Чернівцях, - передає "Укрінформ".

Найнижчий рівень сплати вартості послуг відмічено: з водопостачання - у Кіровограді та Луганську, водовідведення - Донецьку та Харкові, теплопостачання - у Севастополі, з утримання житла - Сімферополі та Києві.

Водночас міністр зазначив, що така ситуація, а також несвоєчасний перегляд тарифів на послуги у ЖКГ та затвердження їх на рівні, нижчому від фактичних витрат, призводить до збільшення кредиторської заборгованості підприємств галузі, зокрема за енергоносії, із виплати заробітної плати.

За даними з регіонів, заборгованість з виплати зарплати на підприємствах галузі збільшилася з початку 2008 року у 2,3 раза. Найбільші обсяги заборгованості мають підприємства ЖКГ у Луганській, Харківській, Донецькій, Вінницькій, Житомирській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Львівській областях та АР Крим.
old_editor, 16.05.2008 23:08



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини