В Івано-Франківській області фіксують зволікання з виплатами вкладникам "Ощадбанку"

Зволікання з виплатами вкладникам "Ощадбанку" фіксуються в Івано-Франківській, Черкаській, Чернігівській областях, - зазначає видання "Главред".

Інформацію про деякі проблеми з виплатами підтверджують і в самому Ощадбанку. Проте там такі випадки називають винятками. «Одиничних випадків маса, ми по «гарячому» телефону отримуємо таку інформацію і щодо кожної людини розбираємося індивідуально», — запевняє глава правління Ощадбанку Анатолій Гулей. На його думку, при заповненні заявок багато хто допускає помилки, через що надалі і виникають проблеми.

Водночас Пишний констатує, що грошову компенсацію зможуть отримати далеко не всі охочі. «На виплату по тисячі гривень в бюджеті передбачено 6 мільярдів гривень. Крапка. Інших грошей на ці цілі немає. Ще 2 мільярди гривень передбачено на виплату компенсацій за рахунок погашення заборгованості за комунпослуги», — підтверджує він.

Раніше прем'єр Юлія Тимошенко заявляла, що цього року на компенсацію вкладів Ощадбанку СРСР буде виділено 20 мільярдів гривень. При цьому 12 мільярдів глава уряду планувала отримати за рахунок приватизації і позапланових доходів. Але блокування продажу держактивів (шести обленерго, Одеського припортового заводу і «Укртелекому») Секретаріатом Президента фактично поставило на планах Тимошенко хрест.

Із запланованих у бюджеті 6 мільярдів гривень, які направлялись на погашення боргів, вже виплачено майже 90% коштів. Такі дані вчора надав «Делу» Ощадбанк.

У зв'язку з цим уряд вже сьогодні планує оголосити про перехід на «негрошову» форму виплат. Замість обіцяної тисячі гривень громадянам запропонують компенсацію боргів за житлово-комунальні послуги. На ці цілі команда Тимошенко готова виділити ще 2 мільярди віртуальних гривень.

На сьогоднішній день обіцяну тисячу гривень отримали 5 мільйонів вкладників Ощадбанку СРСР. При цьому заявки на компенсацію оформили понад 10 мільйонів. «І це далеко не все, адже реєстрація проходить тільки раз на тиждень», — пояснює член спостережної ради Ощадбанку Андрій Пишний.
old_editor, 14.05.2008 17:03



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини