Причини вибуху в автошколі досі невідомі

Один з потерпілих, який постраждав в аварії, що сталася 6 травня у приміщенні автошколи, по вулиці Довгій, 60, і був під наглядом лікарів обласної клінічної лікарні, від отриманих опіків вчора в обідню пору помер. За словами його дружини Стефанії Круцик, яка, до речі, є директором автошколи, чоловік мав обпечені дихальні шляхи. Життя іншого постраждалого лікарі намагаються врятувати, вже зробили кілька операцій з пересадки шкіри. Попередньої причини вибуху наразі з'ясувати не вдалося. Представники автошколи вказують на вину газовиків, ті ж у свою чергу твердять, що працівниками автоучкомбінату були порушені правила експлуатації

На місці, де 6 травня стався вибух, щодня працюють газовики та представники комісії, які з'ясовують його причини. За фактом нещасного випадку порушено кримінальну справу, триває слідство. Попередні висновки ще не зроблені. Втім, представники автошколи заявляють, що газовики намагаються уникнути відповідальності.

Голова обласної організації тов-ва сприяння обороні України Петро Никитюк каже, слідство, яке ведеться за цим фактом і всі дані говорять про те, що стався вибух побутового газу. "Газовики всіляко намагаються приховати дійсні причини, як я вважаю особисто, - витік газу. Газовики, маючи прилади, зробивши шурфи навколо будівлі показують, що немає загазованості, хоча на відеокамері є зафіксовано, що є покази загазованості (і землі і повітря)", - розповідає Петро Никитюк.

Такі заяви представників автошколи газовики називають нефаховими, до того ж, кажуть, робилися вони на емоціях. Натомість запевняють, аварійна служба газу обстежилиа усі приміщення будівлі, сходові клітки, інженерні комунікації та колодязі, в радіусі 50 метрів від місця аварії. Версію про вибух побутового газу керівництво ВАТ "Івано-Франківськгаз" всіляко спростовує.

Володимир Купчак, голова правління ВАТ “Івано-Франківськгаз":

"Дуже зручно в таких випадках все зіпхати на вибух газу, тому що зразу є винуватець, відпадають всі питання необхідності шукати винних. На момент приїзду наших працівників загазованості в приміщеннях не виявлено, це також підтверджено фахівцями інших органів, прилад показували 0%. Сьогодні зрозуміло, що власниками порушено правила експлуатації, проте, про самі причини, я би все ж таки утримався. Знайдено було газовий балон, який не повинен був знаходитися в приміщенні, є інші речі, які будемо озвучувати після висновків комісії".

Ймовірною причиною вибуху в автошколі, припускають її працівники, міг стати зношений газопропровід, який проходить поруч із будівлею. Кажуть, газовій трубі більше сорока років. Газовики натомість запевняють, що перевіряли її за день до аварії.

Попередні висновки комісії про причини вибуху в автошколі мають бути відомі наприкінці цього тижня. На разі ніхто з її представників не бере на себе відповідальності оприлюднювати будь-які версії.

ТРК "3 студія"
old_editor, 13.05.2008 14:18



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини