В Івано-Франківську завершився ковальський фестиваль

В Івано-Франківську завершився міжнародний ковальський фестиваль «Свято ковалів», що є одним з найпотужніших та найпопулярніших прикарпатських мистецьких заходів.

Понад 300 майстрів та гостей з 17 областей України і 20 країн світу зібралися, щоб продемонструвати свою майстерність і подивитись на диво-витвори з металу. За словами голови правління Спілки майстрів ковальського мистецтва України, заслуженого художника України Сергія Полуботка, ідея таких фестивалів – "екологія ремісництва": збереження і відродження ремесел, які можуть зникнути.

Першого дня фестивалю на майдані Шептицького було встановлено зроблену торік композицію «Великоднє сонце». На теперішньому спільно виготовили нову – 4-метрове «Дерево щастя», яке планують встановити на „стометрівці”, де вже є подарований ковалями „Букет майстрів”.

Вперше в Україні показову плавку руди показали Фердінандо Нава з Франції та Богдан Попов з України. До цього у нас була лише промислова плавка. Кажуть, виготовлене французьким майстром залізо не іржавіє, його використовують в ювелірній справі.

В неділю в художньому музеї відкрилась художня виставка «Орнаментальне ковальство», діятиме і виставка студентських творчих робіт (метал, дерево, скло, кераміка, вишивка) – в краєзнавчому музеї.
old_editor, 12.05.2008 19:54



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини