В Івано-Франківську сумлінних платників податків виховують зі школи

В шістьох загальноосвітніх школах м. Івано-Франківська функціонують “податкові класи”. Тут не лише готують учнів до вступу в спеціалізовані вищі навчальні заклади економічного та правового профілю, а й вчать навичкам ведення підприємницької діяльності, започаткування власної справи.

Така робота з молоддю – майбутніми платниками податків, здійснюється працівниками ДПІ в м.Івано-Франківську шляхом проведення публічних, навчально-ігрових та навчальних заходів. Особлива увага приділяється проведенню ознайомчих лекцій.

Нещодавно для учнів 10-х класів Івано-Франківської гімназії № 2 за участю в.о. начальника ДПІ в м.Івано-Франківську Марії Семанів та головного спеціаліста управління освіти і науки виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради Петра Ласійчука було проведено відкритий урок на тему: “Сплата податків – конституційний обов‘язок громадянина України”. Зокрема, Марія Семанів, виступаючи перед учнями, наголосила: “Ви – нова формація, ви – наше майбутнє! І від вас залежатиме, якою стане Україна. А для цього кожен громадянин нашої країни повинен виконувати свій конституційний обов‘язок – сумлінно сплачувати податки”.

Відкритий урок пройшов цікаво, діти уважно слухали, а також задавали різноманітні запитання, виявивши неабияку обізнаність в податковому законодавстві.

Податківці Прикарпаття не лише читають лекції для школярів, але й проводять вікторини, ділові ігри, брейн-ринги, практичні заняття та семінари для учнів. Вони є частими гостями у школах під час проведення Днів знань, Свята останнього дзвоника. Для школярів податківці систематично проводять в інспекції Дні відкритих дверей та зустрічі з керівництвом ДПІ. Крім того, вони організовують та проводять конкурси дитячої творчості, беруть участь у проведенні конкурсу “Повір у себе” для дітей-інвалідів.

Робота з формування високої податкової культури молоді є дуже важливою. Адже, виховання майбутніх платників податків є одним із пріоритетних напрямів у роботі податківців.
old_editor, 12.05.2008 15:34



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини