Прикарпаття відвідав Міністр внутрішніх справ України

Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко, скориставшись тим, що зараз у відпустці, люб’язно відгукнувся на запрошення громади Івано-Франківська взяти участь в урочистостях з нагоди святкування Дня міста.

Як повідом сайт УМВС в Івано-Франківській області, 7 травня Юрій Луценко в обласному музично-драматичному театрі презентував мешканцям міста святковий торт, виступив на урочистому зібранні, подякувавши івано-франківцям за їхній патріотизм, незламність волі і духу в утвердженні української незалежності. Як політик і член уряду Юрій Луценко запевнив громаду, що демократичні сили обов’язково виконають програму дій, яку обіцяли людям.

Цього ж дня разом з головою Івано-Франківської обласної держадміністрації Миколою Палійчуком та начальником УМВС в області генерал-майором міліції Василем Кузнєцовим Юрій Луценко відвідав Манявський Хрестовоздвиженський чоловічий монастир (Манявський Скит), що в Богородчанському районі. Для Хрестовоздвиженського собору Міністр внутрішніх справ подарував ікону Святого Георгія Побідоносця, яка органічно вписалася в інтер’єр храму. На території монастиря є кілька храмів, кожному з яких гості з міліції подарували церковне начиння.

Своєю чергою Владика Іоасаф – Архиєпископ Івано-Франківський та Галицький УПЦ (КП) благословив поважних гостей на подальші добрі справи для людей і Української держави.

На завершення візиту до Манявського Хрестовоздвиженського чоловічого монастиря Юрій Луценко зустрівся з представниками центральних та регіональних засобів масової інформації.

Відповідаючи на запитання журналістів, Міністр розповів про сьогоднішні реформи, що відбуваються у міліції, пріоритетні напрямки діяльності Міністерства внутрішніх справ. Зокрема, акцентував увагу на такій актуальній темі, як безпека дорожнього руху. Він зазначив, що завдяки комплексним заходам працівників міліції з профілактики аварійності в державі у порівнянні з аналогічним періодом минулого року внаслідок дорожньо-транспортних пригод поранено на 2500 осіб менше та збережено життя майже півтисячі людей. Втім через низьку культуру учасників дорожнього руху, недосконалість чинного законодавства, відсутність принципу невідворотності покарання за порушення Правил дорожнього руху щодня на автошляхах держави фіксуються ДТП зі смертельними наслідками. Міністр переконаний, що комплексні заходи з профілактики аварійності необхідно продовжувати, хоча це й викликає певний опір у деякої категорії суспільства.

Крім того, керівник правоохоронного відомства відзначив, що необхідно якнайшвидше ухвалити зміни до законодавства у сфері безпеки дорожнього руху. На його думку, зміни повинні не лише істотно посилити покарання за грубе порушення Правил дорожнього руху, але й законодавчо закріпити відео та фотофіксацію правопорушень так, як це практикується в державах Європи.

За словами Луценка, міліція вже готується до роботи в умовах нового законодавчого поля в сфері безпеки дорожнього руху. А поки законопроект проходить процедуру до ухвалення в другому читанні, вже сьогодні відеокамери, що встановлені на патрульних автомобілях, фіксують не лише порушення Правил дорожнього руху, але й розмови працівників міліції з водіями, що унеможливлює «вирішення питання» шляхом хабара.

Міністр висловив упевненість, що парламент вже найближчим часом ухвалить такий необхідний для поліпшення безпеки на автошляхах законопроект. А коментуючи роботу міліції Прикарпаття, Юрій Луценко зауважив, що завдяки професійним діям правоохоронців у регіоні немає жодного нерозкритого вбивства.

СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області

old_editor, 08.05.2008 19:01



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини