СБУ порушено кримінальну справу стосовно начальника відділу митниці Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області

За інформацією прес-служби СБУ, порушено кримінальну справу стосовно начальника відділу митниці Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області.

Кримінальну справу було порушено за матеріалами перевірки співробітниками СБУ заяви громадянина Т. щодо вимагання в нього хабара начальником відділу екологічного контролю та радіаційної безпеки на митниці Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області.

Перевіркою встановлено, що наприкінці квітня ц.р. посадовець, умисно створюючи умови, за яких особа вимушена дати хабара, вимагав у громадянина Т. 2 тисячі гривень за позитивне вирішення проходження вантажем, яке належить підприємству, екологічного та радіаційного імпортного контролю.

23 квітня ц.р. чиновник був затриманий у своєму кабінеті при отриманні хабара.

Управлінням СБУ в Івано-Франківській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (отримання хабара, поєднаного з вимаганням). Законом за даний злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
old_editor, 12.05.2008 15:26



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини