Прикарпаття готується до саміту з енергобезпеки

Голова ОДА Микола Палійчук видав розпорядження "Про план заходів щодо підготовки і проведення Саміту з питань енергетичної безпеки", який відбудеться 23 травня на Прикарпатті.

Передбачено протокольно-організаційне і матеріальне забезпечення заходу, підготовку об'єктів, які можуть відвідати глави держав і урядів, автомобільних шляхів та вулиць. Для учасників Саміту буде організована концертна програма українських майстрів мистецтв.

Для безпечного проїзду автомобілів та автобусів під час Саміту дорожники області обіцяють провести освітлення на перехрестях доріг, ямковий ремонт автошляхів Івано-Франківськ - Гута та Івано-Франківськ - Яремче, облаштувати тротуари, замінити дорожні знаки, оновити стовпчики, нанести дорожні розмітки і ще багато іншого.

Довідка: Минулого року 10-11 жовтня, у Вільнюсі пройшов Енергетичний саміт, під час якого Президенти України, Польщі, Литви, Грузії і Азербайджану домовились інтенсифікувати відносини в енергетичній царині і провести наступний Енергетичний саміт в Україні у 2008 році. Саміт відбудеться 22-23 травня на базі Національної державної організації «Резиденція «Синьогора» у селі Стара Гута Богородчанського району на Івано-Франківщині.

Саміт проводитиметься з метою активізації міжнародного співробітництва України з питань формування сучасної системи енергетичної безпеки у євроазіатському просторі, а також забезпечення реалізації домовленостей, досягнутих під час Краківського енергетичного саміту і Вільнюської конференції з питань енергетичної безпеки.

До порядку денного гутівського саміту передбачено включити питання щодо реалізації чинних та розроблення нових міжнародних проектів у галузі енергетики. Відповідно до Указу Президента України, зокрема, Уряд має забезпечити до розгляду на саміті техніко-економічне обґрунтування проекту нафтопроводу "Одеса - Броди - Плоцьк - Гданськ" з урахуванням Рамкового бізнес-плану проекту "Одеса - Броди - Плоцьк", розробленого за участю Європейської Комісії.

Йтиметься також про проект створення в Україні нафтопереробного комплексу з глибокої переробки каспійської нафти.

З представниками зацікавлених держав буде підготовлено та узгоджено проект Концепції спільного Балто-Чорноморсько-Каспійського енерготранзитного простору.
old_editor, 12.05.2008 22:05



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини