За перший квартал цього року КРУ в області перевірило 137 підприємств

Контрольно-ревізійним управлінням в Івано-Франківській області протягом першого кварталу цього року було перевірено 137 підприємств, установ та організацій. У 136 з них виявлено порушення фінансового законодавства. Загальна сума втрат фінансових та матеріальних ресурсів становить 7 мільйонів 630 тисяч гривень, з яких 5 млн 786 тисяч гривень є нецільовими, незаконними витратами або нестачею. До речі, за відповідний період минулого року сума фінансових порушень склала 3 млн 257 тисяч гривень. В той же час протягом першого кварталу 2008 року було виявлено порушень, що не призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на загальну суму майже 21 млн 873 тисячі грн. В основному це сталося через заниження вартості активів та оплати за державні кошти вартості товарів, робіт і послуг без проведення процедур закупівлі.

КРУ в області активно проводить роботу щодо усунення порушень, що призвели до втрат, зокрема з виявлених 7 млн 630 тис гривень було відшкодовано 6 млн 589 тис грн, тобто 86 %. Найбільша частина відшкодувань поступила за матеріалами контрольних заходів у сфері будівництва та послуг, а також у сфері освіти та культури.

Варто відзначити, що серед районних відділів КРУ в Івано-Франківській області найкраще у першому кварталі цього року спрацював КРВ Тисменицького району. Там протягом 3-х місяців було виявлено фінансових втрат на суму більше 2 мільйонів гривень.

Якщо говорити окремо по галузях, то серед найбільших «порушників» можна відзначити сфери, які стосуються земельних питань та освіти.



Прес-служба КРУ в Івано-Франківській області
old_editor, 12.05.2008 14:51



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини