Юлія Тимошенко допускає можливість повторної приватизації облгазів у разі несплати боргів за спожитий газ

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко стурбована станом внутрішніх розрахунків за природний газ.

Вона доручила Мін'юсту, Мінпаливенерго, Фонду держмайна, Мінекономіки, Національній компанії "Нафтогаз України" через місяць починати процедуру банкрутства тих облгазів, які до цього терміну не розрахуються з боргами за спожитий газ за сумами, відповідальність за які вони несуть безпосередньо. Юлія Тимошенко також доручила до 15 травня внести зміни до тарифів на постачання і транспортування газу для підвищення зарплати техпрацівникам облміськгазів. Прем'єр зазначила, що нині середня зарплата в облміськгазах становить 600 - 800 гривень, а укомплектованість кадрами - 65 відсотків. Підвищення зарплати має стосуватися лише технічних працівників, а не керівництва компаній, наголосилаа Глова Уряду.

За даними сайту ДК "Газ України", станом на 6 травня 2008 р. загальний рівень оплат підприємств ТКЕ за спожитий природний газ по Івано-Франківській області становить 79%.

Рівень розрахунків ВАТ "Івано-Франківськгаз" з ДК"Газ України" за газ, спожитий бюджетними установами у 2008 році станом на 6 травня 2008 р. становить 90%, "Тисменицягаз" - 87,5%.
old_editor, 06.05.2008 20:36



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини