7 травня Івано-Франківськ відзначатиме День міста

7 травня основними майданчиками святкувань будуть пл. Ринок, Вічевий майдан, облмуздрамтеатр. Міський голова вітатиме іванофранківців на пл. Ринок, де після богослужіння розпочнеться свято.

В облмуздрамтеатрі ім. І.Франка також будуть урочистостості та концерт: вручатимуть міську премію ім. І.Франка в галузі літератури і журналістики та спортивні відзнаки.

Одразу 14 нових карет швидкої допомоги отримають лікувальні заклади – 2008-й в Івано-Франківську оголошено Роком медицини.

На приміщенні пошти на Вічевому майдані відкриють «Годинник світу».

В середмісті можна буде спостерігати за костюмованим дійством різних епох під час інтерактивної гри «Таємниці Станіславської фортеці».

Вітрини виставкового залу Спілки художників прикрашені дитячими малюнками «Моє місто Франкове», а в обласному театрі ляльок виставлені роботи з кольорового тіста найменших іванофранківців.

Концерти мистецьких колективів проходитимуть на Вічевому майдані і в мікрорайонах.

А екс-соліст групи «Smokie» Кріс Норман виступить на площі перед муздрамтеатром.

На святі очікується чимало гостей з-за кордону, адже Івано-Франківськ має 28 міст-партнерів, з них 17 міст-побратимів. Нещодавно за активну діяльність в галузі розвитку міжнародних зв’язків та європейської інтеграції обласному центру Прикарпаття присуджено Почесний прапор Європи – повідомлення про це надійшло зі Страсбурга. Наразі Івано-Франківськ – єдине місто в Україні, що має таку відзнаку Парламентської Асамблеї Ради Європи.

old_editor, 06.05.2008 23:32



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини