В Івано-Франківську почали робити щеплення проти кору та краснухи

Загальноукраїнські обов'язкові щеплення проти кору та краснухи стартували з Прикарпаття. Кампанію почали на тиждень раніше, аби охопити учнів і студентів. Масові щеплення по Україні проводитимуться з 25 травня.

На Івано-Франківщині підлягають щепленню 220 тисяч мешканців віком від 15 до 29 років, усього ж в Україні – 9 мільйонів молодих людей. Утім, молодь ставиться до цього упереджено - боїться наслідків.

Такої масової вакцинації Міністерство охорони здоров'я не планувало. Але про українців подбала Всесвітня організація охорони здоров'я – за гроші ЮНІСЕФ закупили вакцину більш ніж на 5 мільйонів доларів.

Вакцини й шприци вже розвезли по районах. Бригади лікарів сформовано. Насамперед щеплюватимуть лікарів, а потім – учнів, студентів і працівників великих підприємств та установ.

На ампулі з вакциною є температурний індикатор у вигляді білого квадратика. Тим, хто робитиме щеплення, слід звернути увагу: якщо він змінив колір з білого на будь-який інший - вакцина зберігалася при неналежній температурі й не підлягає використанню.

"Факти", ICTV
old_editor, 13.05.2008 14:05



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини