Україна вимагатиме від Росії $1,5 млрд. за забруднення Керченської протоки

Україна вимагатиме від Російської Федерації відшкодування збитків у розмірі близько $1,5 млрд., заподіяних у результаті попадання нафтопродуктів у море в акваторії Керченської протоки у листопаді 2007 року.

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій на засіданні у вівторок доручила профільному міністерству підготувати звернення до Російської Федерації про стягнення з російських судновласників збитків у розмірі близько $1,428 млрд., а також збитку, завданого земельним ресурсам Криму на суму 88,334 млн. грн. (близько $17,6 млн.), повідомляє прес-служба уряду.

Крім того, Міністерству транспорту і зв’язку разом з Міністерством охорони навколишнього середовища, МНС і Радою міністрів Криму доручено терміново забезпечити утилізацію небезпечних відходів (піщано-мазутної суміші), що звалені на території Керченського морського торгового порту і в межах прибережної морської смуги Арабатської стрілки.

Комісія також розглянула питання про заходи щодо нормалізації санітарно-епідемічної ситуації і реалізації комплексних заходів протидії масовим пожежам у лісах, на торф’яниках і сільгоспугіддях у літній період 2008 року.

Голова комісії, перший віце-прем’єр України Олександр Турчинов акцентував увагу на тому, що головним завданням держкомісії є не лише забезпечення ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, а в першу чергу їх попередження.

За матеріалами Інтерфакс-Україна
old_editor, 19.03.2008 01:08



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини