«Телеглядацька асоціація батьків України» звернулася до уряду й Верховної Ради з вимогою пільг для створення дитячих фільмів

18 березня Всеукраїнська громадська організація «Телеглядацька асоціація батьків України» (ТАБУ) звернулася до Кабінету Міністрів і Верховної Ради України з вимогою терміново запровадити нову систему податкових пільг і грошових компенсацій для фільмів, розрахованих на перегляд дитячою аудиторією.



На думку членів асоціації, держава гукнула: «кохаймося», і забула про наслідки – чинна система оподаткування дитячих фільмів є неефективною та поглиблює кризу в гуманітарній сфері. Зокрема, у 2007-2008 роках, за інформацією Міністерства культури і туризму України, на широкий екран не вийшло жодної стрічки для дітей (із індексом «ДА» (дитяча аудиторія)). Наводимо текст звернення.





Співвітчизники!

Сьогодні в кожну оселю через телебачення, радіо, та інші ЗМІ входять жорстокість, насильство, розпуста. Ці прояви суспільної аморальності, не розрізняючи людей за віком та духовною силою, вповзають у свідомість, розростаючись подібно до ракової пухлини!

Наші діти, намагаючись походити на героїв сучасних серіалів, втрачають культуру поведінки та сором. Приклади легких заробітків та розкішного, повного тілесних втіх життя, призводять до того, що людина з раннього віку стає апатичною до праці та знань. Безсоромне ставлення до старості, вживання наркотиків, передчасний сексуальний досвід, зростання злочинності і злочинів, що скоюються з особливою жорстокістю, насильство в родинах – все це і багато іншого, у великій частині є плодами того впливу, який здійснюють, як на дитину так і на дорослого, засоби масової інформації.

Подружні зради, що призводять до розпаду родин – складових держави, зробились майже природніми явищами в нашому суспільстві, а в деяких випадках, в особі окремих громадян, знаходять навіть підтримку. Хоча, таким обмеженим суб’єктам слід було б знати, в яке пекло перетворюється дитинство малюка, який зростає на розвалинах родини. І цій проблемі нам потрібно зазирнути прямо в очі, де ми побачимо, як в телевізійних серіалах та художніх фільмах, наче перетасовування колоди карт, обмінюються членами подружжя їх головні герої, при цьому режисери все подають так, ніби так потрібно, так природно, так добре.

Майже ніхто з власників телевізійних, електронних, друкованих ЗМІ і творців інформаційних продуктів не задумується глибше грошового прибутку, яку психофізичну шкоду може нанести здоров’ю людини продукція, що порушує принципи суспільної моралі!

Громадянин, якщо тобі не хочеться жити в країні, для котрої насильство, порнографія, жорстокість стають буденністю, викажи свій протест проти аморальності відкрито! Не дай своїм дітям перетворитися в бездуховних покидьків, а нашій державі в будинок розпусти та притулок злочинців!


Телеглядацька асоціація батьків України



За матеріалами Телекритики
old_editor, 18.03.2008 20:02



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини