Уряд України доручив з 1 липня ввести нові акцизні марки на алкоголь

Уряд України доручив з 1 липня 2008 року ввести для маркування алкогольних напоїв акцизні марки нового зразка залежно від суми акцизного збору, сплаченого за одиницю маркірованої продукції.

Це закріплено постановою Кабінету міністрів від 12 березня поточного року №179.

Відповідно до документа, Державна податкова адміністрація України (ДПАУ) зобов'язана з 1 липня припинити продаж марок акцизного збору старого зразка, які при цьому можуть використовуватися у виробництві до 1 серпня 2008 року.

Продаж алкогольних напоїв зі старими акцизними марками Кабмін дозволив до їхньої повної реалізації.

Документ припускає, що для алкогольних напоїв будуть використовуватися марки з позначенням суми сплаченого акцизу, що розраховується виходячи з чинних ставок акцизного збору, міцності продукції і ємності тари.

Раніше ДПАУ запропонувала ввести марки акцизного збору нового зразка для маркування алкогольних напоїв залежно від суми сплаченого акцизного збору за одиницю продукції.

Востаннє марки акцизного збору нового зразка для маркірування алкогольної продукції вводилися з 1 травня 2005 року (постановою уряду №297 від 15 квітня 2005 року).

Цього року акцизний збір на горілку і лікеро-горілчані вироби в Україні встановлений у розмірі 21,5 грн/л 100%-вого спирту

Передрук, копіювання або відтворення інформації, яка містить посилання на агентство "Інтерфакс-Україна", в будь-якому вигляді суворо заборонено.

За матеріалами Інтерфакс-Україна
old_editor, 18.03.2008 18:35



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини