Медики мають намір покращити кардіологічну допомогу на Івано-Франківщині

У Івано-Франківському медичному університеті пройшла науково-практична конференція присвячена актуальним питанням кардіологічної та пульмонологічної служб.

Як повідомляє репортер MALAKAVA, головну увагу учасники конференції з акцентували на проблемах кардіологічної допомоги у Івано-Франківській області.

Учасники конференції обговорили питання діагностики і сучасних підходів у лікуванні серцевої недостатності та гострого коронарного синдрому в практиці терапевтів і кардіологів, а також особливості діагностики складних випадків пневмонії.

На теперішній час в Україні функціонує чітко організована кардіологічна служба, яка ґрунтується на роботі центральних (Інститут кардіології ім. М.Д. Стражеска АМН України) та регіональних медичних закладів (обласні кардіологічні диспансери, кардіологічні бригади станцій швидкої медичної допомоги, блоки інтенсивної терапії та реанімації, кардіологічні відділення в обласних, міських і районних лікарнях, кабінети функціональної діагностики лікувально-профілактичних закладів та поліклінік тощо).

Провідною організаційно-методичною структурою з питань кардіології в регіонах сьогодні залишаються обласні кардіологічні диспансери (ОКД). Моніторинг найважливіших показників кардіологічної служби дає можливість своєчасно виявляти нові тенденції, аналізувати ефективність цільових програм, медичних технологій лікування і профілактики. Серед них особливе значення має поширеність і захворюваність на ХСК.

old_editor, 18.03.2008 18:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини