Франківські депутати хочуть, щоби Україна негайно закрила кордон з Росією та Білоруссю

Україна повинна оперативніше реагувати на агресію зі сторони Росії, про це заявив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

«Наголошую, що нація сильна в єдності не лише на словах, а на реальних діях! У час, коли українська влада і лідери провідних держав світу докладають максимум зусиль, щоб врегулювати ситуацію, а українці готові бути єдиними у захисті своєї землі та сімей, окремі народні депутати України та олігархи в цей час активно втікали за кордон. Це неприпустимо! У складні для української держави часи, коли потрібно буде приймати вагомі і ключові, всі мають бути тут. В іншому випадку втечу можна прирівнювати до державної зради!» - відзначив міський голова.

За його словами, на сесії Івано-Франківської міської ради депутати проголосували за звернення щодо невідкладної реакції української влади на збройну агресію Росії. Адже нещодавні цинічні та неадекватні висловлювання Путіна, який поставив під сумнів сам факт існування української державності, його хворобливі зазіхання на світове панування, свідчать, що він не зупиниться на цьому. А й далі буде здійснювати агресію щодо України та інших країн Центральної та Східної Європи.

Марцінків каже, що влада України повинна:

-          негайно закрити кордон з Росією та Білоруссю та припинити транспортне сполучення

-          ввести воєнний стан на території Донецької й Луганської областей.

-          розірвати дипломатичні відносини з агресором.

-          звернутися до міжнародних партнерів про негайне запровадження найжорсткіших санкцій проти Росії

-          на законодавчому рівні автоматично позбавляти українського громадянства тих, хто прийняв російське

-          відкрити кримінальні справи проти всіх депутатів держдуми РФ, які голосували за визнання «Л\ДНР».




Леся, 23.02.2022 10:52



Вибір редакції

Найпопулярніші новини