2022 рік для Прикарпаття пройде під знаком 80-річчя УПА - Марцінків

2022 рік для Прикарпаття пройде під знаком 80-річчя Української Повстанської Армії! З великою честю будемо вшановувати борців за волю України минулого століття, весь рік, про це у Фейсбуці повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

За його словами, тематичні та освітні заходи будуть відбуватися у мікрорайонах міста та селах громади. А ще - змагання з кульової стрільби з пневматичної гвинтівки. Заплановані вишколи та таборування.

«Про діяльність УПА готується презентація художньо-документальної стрічки «Спомин про шугаївців». Працюватимуть над створенням короткометражок і документально-популярних фільмів про боротьбу УПА на теренах нашої громади. Заплановано виготовлення туристичного путівника з описами маршрутів місцями УПА. А у Вовчинцях шукають криївку. Впродовж року будуть і декілька театралізованих дійств, Марш Слави УПА, військово-історичні реконструкції боїв. Встановлюватимемо інформаційні таблиці, пам’ятні знаки, будемо вручати відзнаки. І також до переліку заходів включаємо відкриття пам’ятників Олені Степанів і Ярославі Стецько», - розповів Марцінків. 


Леся, 31.12.2021 13:55



Вибір редакції

Найпопулярніші новини